Kézdiszék Kézdivásárhely Rózsa Balázs - Alma présház

Rózsa Balázs - Alma présház

Kézdiszék Kézdivásárhely Str. Budai Nagy Antal 2, Târgu Secuiesc, Jud. Covasna

Kézdivásárhelyi présház. A natúr almalé gazdag természetes savakban, vitaminokban, ásványi anyagokban, és kifejezett antioxidáns hatással rendelkezik.

Termékek:
Almalé, almaecet

Az alma a legelterjedtebb és legnagyobb mennyiségben termesztett gyümölcs.
Beltartalmi jellemzői: víztartalom 85-90%, szénhidráttartalom 9-14%, almasav tartalom 0,4-1 g/100g, C vitamin tartalom 5 mg/100g, egyéb vitaminok és ásványi anyagok.
A friss alma fogyasztásának igen kedvező az étrendi hatása. A magasabb életszínvonallal jellemezhető országokban egész évben folyamatos az almafogyasztás.
Almalé: Az almalé frissen üdítő és kiválasztást fokozó, láz, gyulladás, rekedség, álmatlanság, köszvény és emésztéskörüli zavar esetében is hatékony.
Az almasavó étvágyat gerjeszt, a nyelv lepedékét eloszlatja, kínzó, hurutos köhögést enyhít ...
Sok helyen találkozunk vele a mitológiában is. Az alma a megtermékenyülés, érzéki szerelem, s az eredendő bűnnek szimbóluma volt. A görögöknél és a rómaiaknál az étkezés végét jelezte.

Almadiéta: A betegnek korához mérten 500-1500 gr kimagozott almát adunk anélkül, hogy folyadékot kapna, a harmadik nap után könnyű étrend.
Nyersen az emésztést segíti elő, vitamin, foszfor és almasav tartalmánál fogva az agyra van jótékony hatással, a vese és máj működését szabályozza.
A tapasztalat azt látszik igazolni, hogy ott, ahol sok almát fogyasztanak köszvényes beteg nem igen fordul elő.

Almakúra: (alma, vagy almabor) köszvény, elhájasodás, vese és húgycső betegségeinél igen ajánlható. Egy ilyen almakúránál 1-2 pohár almabort, vagy bizonyos mennyiségű almát fogyasztunk el. Rozskenyeret vagy kétszersültet ehetünk hozzá.

Az alma tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A, B komplex és C vitamint. Gyógyhatását a benne lévő ásványoknak köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak. Magas a pektin tartalma, ami a sejtfal alkotó része. Fontos továbbá a héja, a cellulóz része, amely segít kisöpörni a beleket. Általánosságban véve, az alma tisztító hatású. Depressziós betegség és alacsony vércukorszint esetén - amikor az agy nem kap elég glükózt – ajánlatos az alma fogyasztása. Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek mozgásának meggyorsításához. Pektin tartalma segíti az anyagcserét, valamint képes feloldani azokat a zsírokat (triglycerideket), amelyek a koleszterin lerakódását okozzák. Kiemelkedő a vér-, és máj-, vesetisztító tulajdonsága.

Helyi termelő
Elérhetőség:
0735 524 539

rozsapreshaz@gmail.com

facebook.com/rozsapreshaz